Előszó

2011. augusztus 31., szerda

Pavlova desszert


Recept:

200 g tojásfehérje
200 g kristálycukor
200 g porcukor

A tojásfehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem, és beleforgatom az átszitált porcukrot. Nyomózsákkal, körkörös mozdulatokkal pohárszerű formákat alakítok ki a habból. Érdemes szilikonos sütőpapírt használni, arról könnyebben leválasztható sütés után. 125 C-fokos előmelegített, gőzmentes sütőben 90 perc alatt kiszárítom.

A kihűlt korpuszokat vaníliás tejszínhabbal megtöltöm, és friss gyümölcsökkel díszítem.

2 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű és milyen nagyszerű. Nagyon guszta és kivánni való!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a bemutatót! Imádom a Pavlovát, kicsit még nem készítettem, de ezt megpróbálom!:-))

    VálaszTörlés