Előszó

2011. december 23., péntek

Stollen torta


Recept 1 db 12 szeletes Zilatortaformához

15 g élesztő
3 db tojássárgája
1 db vaníliarúd kikapart belseje
210 g olvasztott vaj
210 g porcukor
1db citrom reszelt héja
1db narancs reszelt héja
210 g leforrázott és lehűtött mazsola
210 g pirított szeletelt mandula

Ezeket az összetevőket egyszerűen keverjük össze.

3 db tojás fehérje
90 g kristálycukor

Ebből verjünk nem túl kemény habot, és lazítsuk fel vele a fenti keveréket.

210 g liszt

Lazán keverjük a többi összetevőhöz.

A zilatortaformát fújjuk ki formaleválasztóval és hézagmentesen töltsük bele a masszát.

180 C-fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. Kisütés után fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát és a fémkarikát. Majd kenjük meg olvasztott vajjal és hintsük porcukorral.

Öntet:

400 ml állati tejszín
300 g fehércsokoládé
1 rúd vanília kikapart belseje

A tejszínt hevítsük gőzölésig a vaníliával, majd keverjük el benne a fehér csokit és hagyjuk kihűlni, majd töltsük a torta üregeibe.

Díszítés: Filézett narancsszelettel

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm hogy tudásod megosztod velünk,gyakori látogatód vagyok,további sok sikert és Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Luce exquisito un pastel perfecto me encanta ,una amiga alemana siempre lo prepara,abrazos y buen año.

    VálaszTörlés