Előszó

2013. április 14., vasárnap

Mákos csiga


Recept kb. 34 db-hoz

100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
240 g liszt
50 g nádcukor
35 g olvasztott kakaóvaj( plusz a lekenéshez)
1 egész tojás
4 g
15 g friss élesztő
180 ml langyos tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja








Az összetevőkből gyúrjunk lágy selymes tésztát. Majd légmentesen letakarva érleljük 1 órán keresztül.

Máktöltelék:

60 g daráltmák
80 g nádcukor
Ízlés szerint őrölt fahéj, reszelt citromhéj, reszelt narancshéj

A megérett tésztát nyújtsuk ki lisztezett asztalon kb. 4 mm vékonyra, négyzet alakúra. Majd kenjük meg olvasztott kakaóvajjal. Terítsük szét rajta a bekevert máktölteléket.









Majd kissé fröcsköljük meg kakaóvajjal, végül tekerjük fel, és vágjuk fel kb. 2 cm vékony szeletekre. Pakoljuk szilionos sütőpapírral fedett tepsire.









Párás meleg helyen kelesszük 30 percig, majd 210 fokon süssük 8-10 percig. Miután kivettük a sütőből, kenjük le forró lekvárral. Végül köszönjük meg, a gyerekeknek a segítséget.

1 megjegyzés:

  1. De aranyosak!! Teljes beleéléssel készítik! :) A csigák nagyon guszták, imádom a mákos sütiket. :)

    VálaszTörlés