Előszó

2014. május 3., szombat

Sós karamell fagylalt házilag


Recept kb. 10 gombóchoz

300 g cukor
120 ml forróvíz
2 csipet só
5 db egész tojás
200 ml állati tejszín.


A cukrot folyamatos kevergetés mellett olvasszuk aranybarnára, és kristálymentesre, majd óvatosan öntsük fel a forró vízzel. Majd főzzük tovább 121 C-fokig. A tojásokat a sóval habosítsuk fel. Ha félig felhabosodott, lassú kevergetés mellett óvatosan csurgassuk, a felfőzött karamellszirupot. Habosítsuk tovább, míg ki nem hűl. Addig habbá verhetjük a tejszínt. Ha lehűlt a tojáshab, lazán keverjük bele a tejszínt. Egy fémedényben tegyük mélyhűtőbe 3 órára. Fél óránként keverjük át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése